科学の力で健康効果を証明する。
日本が生み出すアーモンド食品を、世界へ。

江崎グリコ株式会社
健康科学研究所

Vo Thi Hong Phuong

ボ・テイ・ホン・フオン

Almonds is well-known for its healthy components such as vitamin E, which is a strong antioxidant compound. Besides vitamin E, almonds contains quite a lot of other good nutrients like dietary fiber, protein, and unsaturated fat.
Since 1930, Glico has produced products containing almonds so we have considered almonds as a unique and symbolic material of Ezaki Glico in Japanese Food market. As the founder’s philosophy has stated, a wholesome life in the best of taste, the almond research activities is aimed at discovering the “wholesome” features of almonds.
Particularly, we have been doing research about the effect of almonds on reducing blood glucose level after a high carbohydrate meal and suppressing the alcohol absorption. Through our research activities, we would like to give the scientific evidence link with the health benefits, which we stated on our products’ label. The statement for health benefit cannot be the empty words.
Talking about the future prospect, it could be very difficult but we want to make Ezaki Glico become the leading company producing healthy food made of almonds and contributes to society in not only Japan but also in the World. We are constantly doing our best to realize this plan.

アーモンドには強力な抗酸化化合物であるビタミンEなどの健康成分が含まれていることはよく知られています。実はそれだけではなく、アーモンドには食物繊維、タンパク質、不飽和脂肪など、ほかにも優れた栄養素がたくさん含まれているのです。実はアーモンドは、日本食市場において江崎グリコの象徴的な素材。1930年以来、Glicoはアーモンドを含む製品を多く生産しています。アーモンドの研究活動は、まさに創設以来の哲学「おいしさと健康」につながります。アーモンドの特徴的な健康効果は、高炭水化物の食後の血糖値を下げ、アルコール吸収を抑制するというもの。私たちはこうした事実を科学的根拠に基づいて証明し、商品のラベルに記載することをめざしています。健康効果をうたうとき、実を伴った言葉であることが大切なのです。夢はアーモンドでできた健康食品を生産し、日本だけにとどまらず世界へ発信すること。簡単なことではありませんが、グリコ健康科学研究所が社会に貢献するリーディングカンパニーとなれるよう、常に最善を尽くしていきたいと考えています。

略歴

  • 2016江崎グリコ株式会社 入社
    健康科学研究所 アーモンドとビオグリコゲン研究担当
    配属後、アーモンドに関する機能食品と化粧品材料(ビオグリコゲン)に従事。現在、アーモンド研究のみに中心している。